information | contact | about
INSTAGRAM

Ritme van oude stammen

 

Een lange reeks minimalistische gebaren benadrukt de sierlijke en indrukwekkende compositie van boomstammen.

De tuin grenst aan een natuurgebied. Beukenbossen, berkenbossen en heidevelden bepalen het karakter van de omgeving.  In de tuin groeien prachtige bomen, waarvan sommige erg oud zijn. In het ontwerp is gekozen voor een tuin met een tijdloos karakter, niet onderhevig is aan trends.

10_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden
9_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden
6_Andrew-van-Egmond_poolhouse_Minimalstic-garden
2_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden
8_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden_overlap
8_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden
11_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden
3_Andrew-van-Egmond_poolhouse_Minimalstic-garden_B
7_Andrew-van-Egmond_Photo_Emiel_VD-Berg_Minimalstic-garden
4_Andrew-van-Egmond_poolhouse_Minimalstic-garden
VO_ai-B_zw
Long lines as a link between the scale of the landscape and the scale of the human living environment  | Andrew van Egmond

Pic.  A


De tuin grenst aan een natuurgebied. Het karakter van het hele gebied wordt bepaald door beuken-berkenbossen en heide. 

In het ontwerp is gekozen om een ​​tuin creëren die niet onderhevig is aan tijd en trends.

De slanke lijnen staan mooi contrast met de natuurlijke vormen van de bosranden. De hellingen van siergrassen zijn een verwijzing naar de weelderige heidevelden van de omliggende velden.

 

De meest logische plek voor het zwembad zou direct naast het huis zijn geweest, maar als landschapsarchitect koos ik ervoor om het zwembad diep in de tuin te plaatsen. Dit verandert de perceptie van de tuin als totaal. Door een pad naar ergens te maken, versterk je de emotie die de plek opwekt. Het zwembad en het badhuis * bevinden zich nu tussen de vlakken van siergrassen, aan de rand van het bos. Het resultaat is dat je een deel van de natuur voelt.

Sterke horizontale lijnen verbinden de schaal van het huis met de schaal van de tuin en het landschap.

 

* Het concept van het ontwerp van het zwembad en badhuis is ontwikkeld in samenwerking met BOS architects.

 

Pool house deep in garden. Walking over the boardwalk and looking back to the house is part of the narrative of the garden design
Pool house deep in garden. Walking over the boardwalk and looking back to the house is part of the narrative of the garden design
Floating surfaces between the fields of grasses

Foto's: 

Emiel van den Berg

Pic A, C + D by and Andrew van Egmond

Pic B by Matthijs van Roon,

 

Architect Villa en Poolhouse:

BOS architects

 

Hoevenier:

Meker Tuinen

 

Publiciteit: 

* Tuin in vier seizoenen

* Drieklomp realtors |  Exclusive Living magazine

 

Pic.  B

Floating surfaces between the fields of grasses | The pool as a mirror of the dramatic sky

Pic.  C+D

Long lines as a link between the scale of the landscape and the scale of the human living environment  | Andrew van Egmond
Plan view green estate desing | by Andrew van Egmond

Copyright © Andrew van Egmond | designing garden and landscape       |      All rights reserved  2020

This website uses cookies to analyse traffic. By clicking "Accept" you agree to the use of cookies. If not the website will stilll work fine!

Accept